Flag

Julefudge

ca. 20 stykker
Vanskelig
60 minutter
En oppskrift for alle søtmonser.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1,5 dlfløte
0,5 tssalt
140 gDr. Oetker Flytende glukose
160 gsukker
2 ssmørk sirup
2,5 ssvann
1 dlmelis
ca. 1 ssvann
1,5 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Flytende glukose
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Tilberedning

Bland salt og fløte. Ha glukose, sukker, mørk sirup og vann i en tykkbunnet kjele. Bland til en jevn masse. Kok opp, og la koke til massens temperatur er 124°C. Rør rundt av og til. Ha deretter i fløten under omrøring. Varm på nytt opp til 124°C under omrøring. Ta gryten av varmen, og la massen avkjøles til 90°C. Rør om av og til under avkjølingen.

2

Bland ¾ ss vann, melis og vaniljesukker til en jevn og fast krem. Bland i mer vann (en dråpe om gangen) ved behov.

3

Tilsett meliskremen umiddelbart i den varme massen, og rør kraftig til det blir en jevn masse. Hell alt over i en form kledd med bakepapir, jevn ut på toppen med en slikkepott. La kjølne i minst to timer til fudgen kan skjæres i biter (avkjølingstiden avhenger av hvor tykk den er). Skjær den avkjølte fudgen i biter og server.