Flag

Kanelboller

ca. 40 stykker
Middels
100 minutter
Nydelige boller med kesam og kanel
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bolledeig
ca. 16 dlhvetemel
1 pakketørrgjær
0,5 tssalt
1,5 dlsukker
0,5 sskardemomme
150 gsmør
150 gkesam
5 dlmelk
Fyll
75 gsmør mykt
1 dlsukker
3 tskanel
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Pynt
1egg
1 ssmelk
littperlesukker
1 pakkeDr. Oetker Mandelflak (50g)
Dr. Oetker Neon Mix eller
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelflak (50g)
Picture - Dr. Oetker Neon Mix eller
1

Bolledeig

Bland mel og gjær med salt, sukker og kardemomme. Smelt smøret. Bland smør, kesam og melk i melet, og elt til deigen blir smidig.

2

Fyll

Rør sammen alle ingrediensene.

3

Kjevle deigen til et rektangel på et melet flate, og smør på fyllet. Rull sammen deigen til en rull og skjær i skiver.


For snurrer: Fold rektangelet i to, og skjær remser. Snurr remsene lett og lag knuter. Legg bollene på stekeplate for å hvile i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle.

4

Pensling og pynt

Visp sammen egg og melk og pensle bollene. Strø over perlesukker, mandelflak og evt. Lovemix eller Silvermix.

5

Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter.