Flag

Sjokoladekake med fyll av Centersjokolade

ca. 24 springform
Middels
60 minutter
De fleste lar seg friste av denne!
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Du kan også dele kaken i tre lag og fordele fyllet på lagene.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
400 ghvetemel
250 gsukker
100 grørsukker
50 gDr. Oetker Bakekakao
2 tsDr. Oetker Bakepulver
1 tsDr. Oetker Natron
0,5 tssalt
3egg str. M/L
1,5 dlfløte
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
175 gsmør
1,25 dlnøytral olje
3 dlkaldt vann
Fyll
250 gCenter orginal sjokolade fra Cloetta (3-4 ruller)
0,5 dlfløte
Sjokoladetrekk
250 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
2,5 dlfløte
Dekorasjon
Dr. Oetker Chocolate Stars

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Chocolate Stars
1

Sett ovnen på 180 °C over- og undervarme og smør kakeformen.

2

Kakebunn

Bland mel, sukker, rørsukker, kakao, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle.


Pisk egg og fløte sammen i en annen bolle. Smelt smøret og la det avkjøles litt før olje og vann tilsettes. Pisk godt sammen.


Hell eggeblandingen og smørblandingen i en kjøkkenmaskin og tilsett deretter melblandingen. Rør til det er godt blandet sammen.


Hell deigen i den smurte formen og stek kaken i ovnen i ca. 1 time. Sjekk med en bakepinne om kaken er gjennomstekt.


La kaken avkjøle i formen i ca. 15 minutter og sett den så til avkjøling på en bakerist.

3

Fyll

Hakk Centersjokoladene fint og ha dem i en bolle. Varm opp fløten til rett under kokepunktet, og hell den over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør deretter massen godt sammen, og sett den kjølig. Når du skal bruke fyllet pisker du det godt, slik at det blir lett og luftig.

4

Sjokoladetrekk

Ha den mørke sjokoladen i en bolle. Varm opp fløten til rett under kokepunktet og hell fløten over sjokoladen. La blandingen stå i 5-10 minutter slik at sjokoladen smelter. Rør deretter massen godt sammen og sett den til avkjøling i kjøleskap til neste dag.

5

Pynt

Del kaken i to lag. Fordel fyllet med Centersjokoladen på det nederste laget, og legg det andre oppå. Til slutt glaseres kaken med sjokoladretrekket, og pyntes med blomster og stjerner.

Oppskriftstips

  • Du kan også dele kaken i tre lag og fordele fyllet på lagene.