Flag

Marshmallows med strøssel

ca. 30 stykker
Vanskelig
45 minutter
Myke, ferske marshmallows med sjokoladetrekk.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
I stedet for å bruke en rund, glatt tupp til å sprøyte ut marshmallowsmassen, kan man bruke en stjernetupp og lage flotte "swirls".
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
5Dr. Oetker Gelatinblader
250 gsukker
0,75 dlvann
110 gDr. Oetker Flytende glukose
140 geggehviter
15 gsukker
0,5 tsDr. Oetker Vanilla Paste
150 - 200 gmelis

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Flytende glukose
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Tilberedning

Legg gelatinen i bløt i ½ liter kaldt vann i 30 min.


Hell 250 g sukker, glukose og vann i en liten kjele, og kok langsomt opp under omrøring. Kok sukkerblandingen ved svak varme til sukkeret er oppløst. Skru deretter opp varmen og kok til blandingen når 117 grader. Samtidig som karamellsirupen kokes, blandes 15 g sukker og eggehvitene, og dette piskes ganske lett og kort sammen i en miksmaster.

2

Ta kjelen av varmen. Vri gelatinen fri for vann og rør den hurtig ut i den varme karamellsirupen.

3

VIKTIG: Hell straks den varme karamellen i en tynn stråle direkte ned i eggehvitene, samtidig som du stadig pisker. Skru så miksmasteren opp på høyeste effekt, og pisk skummet lenge - til den likner tyggegummi i konsistensen. Ha vaniljepasta i skummet, og bland godt. Tilsett gjerne konditorfarge etter ønske.

4

Ta deretter skummet i en engangssprøytepose med en stor, glatt 18 mm tip. Ha melis på et flatt fat. Sprøyt skummet ut i lange "pølser".Trill "pølsene" forsiktig i melisen og la dem "tørke" i romtemperatur i minst 2 timer. Klipp dem deretter i passende stykker med en ren saks. Vend dem ytterligere i melisen, så alle sider er dekket.

Oppskriftstips

  • I stedet for å bruke en rund, glatt tupp til å sprøyte ut marshmallowsmassen, kan man bruke en stjernetupp og lage flotte "swirls".