Flag

Scones med vanilje- og lønnesirupsmør

8 - 10 stykker
Middels
40 minutter
Raskt å lage og smaker fortreffelig.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Smøret kan gjerne lages i forveien. Oppbevar det kaldt i kjøleskap, men la det få romtemperatur før servering.
Oppskriftstips
Scones bør, som alt annet bakverk som hever på bakepulver og natron, spises helt nystekt, da smaker det aller best. Alternativt kan de fryses, og etterstekes i 5 minutter på 200 grader (over- og undervarme) fra frossen tilstand.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
400 ghvetemel
0,5 tsDr. Oetker Natron
1,5 tsDr. Oetker Bakepulver
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
0,5 tssalt
2 sssukker
125 gsmør i små terninger
2 dlkulturmelk
Vanilje- og lønnesirupsmør
1,5 dllønnesirup
1 tssitronsaft
150 gmykt smør
1 tsDr. Oetker Vanilla Paste

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Forberedelser

Forvarm ovnen.

Over- og undervarme: 220 °C

2

Deig

Bland mel, natron, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker i en skål. Smuldre i smøret til det har konsistens som rasp. Tilsett kulturmelk, og samle deigen raskt. Hvis deigen eltes blir sconesene små, kompakte og tunge, i stedet for lette og luftige.


Trykk deigen ut på en melet overflate til en tykkelse på ca. 2-3cm., og stikk ut scones med et glass. Legg dem på en stekeplate med bakepapir, pensle dem med en blanding av egg og fløte hvis man ønsker.


Stek sconesene i 10-12 minutter til de er gyldne på toppen.

3

Vanilje- og lønnesirupsmør

Kok opp lønnesirup og sitronsaft i en kasserolle. Tilsett smøret litt om gangen og rør blandingen godt sammen. Tilsett litt vanilje, og visp det hele med en mikser til den er tykk og kremet. Server smøret til nystekte scones.

Oppskriftstips

  • Smøret kan gjerne lages i forveien. Oppbevar det kaldt i kjøleskap, men la det få romtemperatur før servering.
  • Scones bør, som alt annet bakverk som hever på bakepulver og natron, spises helt nystekt, da smaker det aller best. Alternativt kan de fryses, og etterstekes i 5 minutter på 200 grader (over- og undervarme) fra frossen tilstand.