Du kan finne de små boksene merket med vaniljesukker i nesten alle hjem. Men hva inneholder de egentlig? Og hvilke retter passer denne søte sukker- og vaniljeblandingen til? Vi forklarer og deler oppskrifter på hjemmelaget vaniljesukker.
Når du vaniljesukker omtales til bruk hos et konditori, refereres det til en blanding av sukker og finmalt vaniljestang/ vaniljeesktrakt. Være oppmerksom på at vaniljesukker ikke er det samme som vanilinsukker. Klikk for å lære mer om forskjellene mellom vanilje og vanilin.
Bourbon vaniljesukker kan bare kalles "Bourbon Vaniljesukker" fordi det er laget med vanilje som kommer fra Bourbon-øyene i Madagaskar, Komorene, La Réunion, Seychelles eller Mauritius. Vaniljesukker brukes hovedsakelig i søte bakeoppskrifter, slik som enkle kaker og desserter. Når du serverer deilige kaker, tilfører vaniljesukker også en fin finish til den piskede kremen. Aromaen og smaken av vanilje har en berusende effekt på kjekselskere som baker til jul. Dr. Oetker-serien inkluderer to produkter i denne kategorien - klassisk Bourbon Vaniljesukker og naturlig Bourbon Vaniljesukker med rå rørsukker. Oppdag favorittene dine.
Den enkleste erstatningen for vaniljesukker er vanillinsukker. To poser vaniljesukker tilsvarer en pose vanilinsukker, som har en mer intens smak. Hvis du vil bruke et produkt med vanilje, anbefaler vi at du kjøper vaniljestang. Frøene kan fjernes fra belgene med bare noen få korte trinn og gjøres om til hjemmelaget vaniljesukker.
Vaniljesukker finnes i bakeavdelingen i alle supermarkeder og selges som oftest i bokser på ca. 140 g til 175 g. For å sikre lang holdbarhet, bør man oppbevare vaniljesukker ved romtemperatur på et tørt sted. Vaniljesukker er tilgjenglig i butikker og kan bestilles online fra enkelte aktører som Kolonial og Meny.
Alt du trenger for å lage hjemmelaget vaniljesukker er vaniljestang og hvitt sukker. I videoen viser vi deg hvordan du lager vaniljesukker selv.
Ingredienser for 200 g vaniljesukker:
Metode:
Vårt tips: Så fort vaniljesukkeret er brukt opp, kan du fylle opp glasset med ferskt sukker og la det trekke i en uke igjen. Du kan fortsette å gjøre dette frem til de svarte belgene blir bleke.
Kaker
Kaker
Kaker
Kaker