Vanilje er et av de mest populære og mest utsøkte krydderne i verden. Vi forteller deg alt du trenger å vite om vaniljestenger.
I vaniljestangen finner vi de gjærede frøkarene fra vaniljeplanten. Når belgene er høstet og fremdeles grønne, starter tørkeprosessen - det er dette som åpner opp den naturlige vanilje-aromaen. Frøene i vaniljestangen har en jevn og rund smak.
Ekte vaniljestang er det ideelle valget for de som vil bruke det mest naturlige av alle vaniljeproduktene. Frøene kan brukes til å sette smak til både søte og salte oppskrifter.
Når du kjøper hele vaniljestenger, er det noen viktige kvalitetegenskaper som kan hjelpe deg med å sikre at du velger et godt produkt. Vi forklarer hvordan du gjenkjenner vaniljestenger av topp kvalitet.
Oppbevar de nyinnkjøpte vaniljestangene dine i et glassrør på et mørkt og tørt sted. Vaniljestenger skal ikke utsettes for varme, da de ellers gir fra seg fukt.
Som mange produkter, holder en vaniljestang lenger enn best før datoen indikerer. Skulle du noen gang ha tørre vaniljestenger som er vanskelige å skrape ut, kan du bearbeide disse til vaniljepulver.
Bakeavdelingen inneholder et bredt utvalg av vaniljeprodukter som du kan bruke som erstatning for friske vaniljefrø. Vaniljeekstrakt er et utmerket alternativ takket være konsistensen som er lett å håndtere. Hvis oppskriften din krever en vaniljestang, kan du bruke 2 ts vaniljeekstrakt i stedet. Hvis oppskriften din skal inneholde synlige vaniljeflekker, bør du sjekke om ekstrakten inneholder vaniljefrø eller ikke når du kjøper den.
Mange bakere tørr ikke bruke vaniljestenger fordi de ikke vet hvordan de skal trekke ut frøene. Vi viser deg hvordan du kan skrape ut de friske frøene med bare noen få steg.
2.
3.
4.
5. Vaniljekornene skal anvendes kort efter at de er blevet skrabet ud af stængerne, da de ellers vil blive tørre og miste deres smag.
Kaker
Dessert