Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vaniljeoppskrifter med ekte Bourbonvanilje fra Madagaskar

I kaker, desserter, frokostblandinger eller is - vanilje kan varieres og benyttes i det uendelige. Vanilje gir en flott smak på mange oppskrifter. Dr. Oetkers forsøkskjøkken har utviklet oppskrifter i mange år, som du garantert vil lykkes med. Ta en titt i våre mange, varierte oppskrifter med vanilje. Prøv en ny oppskrift i dag, det er alltid gøy å oppdage en ny oppskriftsfavoritt!

 Vaniljens vidunderlige verden

Bourbonvanilje fra Madagaskar

Fremstilling av vanilje er en tidskrevende og lang prosess. Les mer om hvor vanilje kommer fra og hvordan den blir fremstilt. Les mer

Vaniljeoppskrifter

Er du på utkikk etter en søt gave til en du er glad i?  Prøv en av Dr. Oetkers oppskrifter med ekte Bourbonvanilje, det vil helt sikkert falle i smak. Dr. Oetkers vaniljesukker inneholder ekte vaniljefrø, og gir dermed en rik smak til oppskriften. Prøv også våre andre vaniljeprodukter, vaniljestang og vaniljekvern.

Hvordan foredles vanilje?

Vaniljebønnene skal vokse på stilken 8-9 måneder for å kunne utvikle den spesielle aromaen. Først når den blir gul på tuppen kan den plukkes, helst innen 24 timer, og deretter følger en langvarig foredling:

Modningsprosessen stoppes ved å dyppe bønnene i 65 grader varmt vann. Så blir de varme bønnene forsiktig pakket inn i et fuktig klede, hvor de svetter i to dager til de blir brune og rynkete. Det er dette som starter prosessen som gjør at vaniljens hundrevis av smaksstoffer utvikles.

Deretter legges bønnene til tørk i solen, før de hviler i 3 måneder i luftige kasser  inntil de har utviklet den helt riktige aromaen. Til slutt håndsorteres vaniljestengene omhyggelig. De minste og mest krøllete brukes til ekstrakt, mens de lengste og mest rette ender i butikkene som vaniljestenger.