Flag

Amalies vaniljekaker

ca. 150 - 200 stykker
Middels
80 minutter
Ca. 150- 200 stk. Hjemmelaget som gleder.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
375 gmykt smør
250 gsukker
2eggeplommer
1Dr. Oetker Vaniljestang
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
0,25 tshjortetaksalt
500 ghvetemel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Rør smør og sukker godt sammen, rør deretter i eggeplommene. Finhakk vaniljestangen med en kniv. Sikt vaniljesukker, hjortetaksalt og hvetemel sammen i en skål, og bland med den hakkede vaniljestangen. Elt deretter smør- og melblandingen sammen.

2

La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.

3

Trill deigen til små kuler på størrelse med en 5-krone. Legg kulene på en stekeplate, og trykk dem en anelse flate med en gaffel. Dypp eventuelt gaffelen i mel, så deigen ikke klistrer.

4

Stek kakene i 7-8 min. på 180°C, til de er lett gyldne i fargen. Avkjøl kakene på rist, og oppbevar dem i kjøleskap.


Optimal anvendelse av vaniljestenger

Ofte brukes kun kornene i en vaniljestang, men en stor del av smaken sitter faktisk i selve stangen. Ved å skrape ut kornene og kaste stangen, mistes mye av den karakteristiske og aromatiske vaniljen, som gir bakverk og desserter den velkjente smaken og duften. I Amalies vaniljekaker brukes hele vaniljestangen for å gi en intens smak og duft av vanilje.