Flag

Bursdagskake

10 - 12 kakestykker
Enkel
60 minutter
I langpanne
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
250 gmykt smør (romtemperert)
2 dlsukker
2egg , romtemperert
3 dlhvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
1 ssDr. Oetker Vanilla Paste
1 dlmelk + 1 dl til dynking etter avkjøling
Frosting
250 gmelis
225 gusaltet smør , mykt
200 gkremost
1 ssDr. Oetker Vanilla Paste
Dekor
1 pakkeDr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger
Dr. Oetker Strøssel Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger
Picture - Dr. Oetker Strøssel Mix
1

Tilberedning kakebunn

Sett stekeovnen på 175°C. Smør en langpanne ca. 20x30cm og ha i litt mel som ristes ut i pannen.


Pisk smør, vanilla paste og sukker med en håndmikser til en hvit og luftig masse. Tilsett egg og pisk godt. Bland bakepulver i melet og bland det i deigen vekselvis med melken. Hell blandingen i langpannen og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Sett til avkjøling. For ekstra høyde på kaken, repeter bakingen og ha flere lag.

2

Tilberedning frosting

Bland sammen mykt smør og sukker med håndmikser på lav styrke, til det er mykt og luftig. Bland så inn kremost og vanilla paste til en myk konsistens.

3

Montering og dekorering

Dynk kaken med melk. Farg baller av fondant med konditorfarger, press dem lett flate og form til ballonger. Dekk kaken med frosting, og lag en dekorativ bord med en sprøytepose. Dekorer med ballonger på toppen, og ta strøssel på sidene av kaken. Form evt. årstall på toppen.