Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cronuts med mangoragout

Cronuts er en mellomting mellem en croissant og en donut. Med mangoragout og urter smaker cronuts nydelig.

ca. 10 stykker

Vanskelig 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Cronuts med mangoragout

Gjærdeig:

1 ½ dl melk
60 g smør
375 g hvetemel
1 pakke tørrgjær
40 g sukker
1 klype salt
1 egg

Urtesmør:

150 g mykt smør
40 g hvetemel
15 g hakket rosmarin

Mangoragout:

2 mangoer
1 dl appelsinjuice
3 ss sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
5 ss appelsinlikør (kan utelates)

Topping og pynt:

om 50 g sukker
revet sitronskall fra en sitron
melis + vann til glasur

Tilberedning

Tilberedning

1

Deig

Smelt smør i en gryte, tilsett melk og varm opp til 37 grader. Bland mel og gjær i en bolle, tilsett øvrige ingredienser og til slutt melk- og smørblandingen. Elt alt med en mikser først på laveste hastighet, deretter i 5 minutter på høyeste hastighet til deigen blir glatt og jevn. Dekk til deigen og sett på et lunt sted til deigen har blitt tydelig større.

2

Urtesmør

Bland smør, mel og rosmarin med en mikser. Kjevle ut blandingen mellom to bakepapir til et kvadrat, 20x20cm. Legg til kjøling i 30 minutter.

3

Kna deigen kort sammen på en lett melet arbeidsflate. Kjevle ut deigen til et rektangel (41x22cm). Legg urtesmøret på den ene halvparten av deigen, la det være en halv cm igjen til kanten. Legg den andre halvparten av deigen over, og trykk godt sammen. Kjevle ut deigen til et rektangel igjen (40x24cm).

4

Børst av melet på deigen med en kjøkkenpensel, og pensle på litt vann. Brett 1/3 av deigen fra den ene kortsiden halvveis over, børst igjen av overskytende mel. Så bretter man deigen over fra den andre kortsiden, slik at man får tre lag med deig.

Pakk inn deigen i plastfolie, og legg i kjøleskapet i 30 minutter. Gjenta prosedyren 2 ganger til, og legg til slutt deigen til avkjøling i en time.

5

Mangoragout

Skrell mangoene, fjern fruktkjøttet fra steinen og del det opp i terninger. Kok opp appelsinjuice med sukker og vaniljesukker. Ha i mangoterningene, og la småkoke i 5 minutter. Tilsett til slutt appelsinlikør.

6

Legg deigen på en lett melet arbeidsflate, og kjevle den ut til et raktangel (36x15cm). Børst av melet på over- og undersiden. Stikk ut omtrent 10 sirkler på ca. 7cm i diameter, og legg på et bakepapir. Stikk deretter ut midten, ca. 2 cm. Deigrestene skjæres i små biter med en skarp kniv. Alt dekkes til og settes til heving.

7

Steking

Når ringene har blitt tydelig større, varmes frityr- eller matoljen opp i en frityrgryte eller vanlig gryte til 180 grader. Man ser om oljen er varm nok hvis man stikker skaftet til en tresleiv nedi oljen, og det danner seg bobler rundt skaftet. Stek et par ringer om gangen på begge sider til de blir gyldenbrune. Ta dem opp med en hullsleiv, og la dem renne godt av seg på kjøkkenpapir. Gjør det samme med deigrestene.

8

Topping og pynt

Bland sukker og sitronskall. Vend cronutene i blandingen. Bland melis og vann, og fordel på cronutene. Anrettes med mangoragout, og serveres mens det er nylaget.