Flag

Eplekake med lokk

ca. 20 kakestykker
Middels
60 minutter
En fruktig klassiker med mandler laget i langpanne
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
400 ghvetemel
4 tsDr. Oetker Bakepulver
70 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2egg
250 gmykt smør
Eplefyll
1,5 kgepler
100 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 tskanel
30 grosiner
50 gsmør
Til pensling
1eggeplomme
1 ssmelk
Pynt
1 pakkeDr. Oetker Mandelflak (50g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelflak (50g)
1

Forberedelser

Kaken lages i langpanne, 30x40cm. Dekk langpannen med bakepapir. Forvarm stekeovnen, over- og undervarme 200 grader, varmluft 180 grader.

2

Fyll

Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær opp i små biter. Rør lett sammen i en varm stekepanne sammen med halvparten av sukkeret, vaniljesukker, kanel, rosiner og smør til eplebitene blir litt myke. Avkjøl noe, tilsett deretter resten av sukkeret. Sett til side.

3

Deig

Bland mel og bakepulver i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene, og bland sammen med en mikser (bruk eltekroker) til en jevn deig. Kjevle ut halvparten av deigen på et bakepapir, til samme størrelse som langpannen. Rull forsiktig sammen. Kjevle ut resten av deigen rett på langpannen med bakepapir.

4

Fordel eplefyllet på deigen i langpannen. Legg deretter over resten av deigen som er rullet sammen.

5

Pensling og pynt

Bland eggeplommen med melk, og pensle kaken. Prikk små hull i deigen med en gaffel. Pynt til slutt med mandelflak.


Stek kaken på nederste rille i ca. 25 minutter. La kaken avkjøles i langpannen.