Flag

Eventyrmakroner

ca. 20 - 30 uten enheter
Middels
100 minutter
Søte makroner med strøssel og sitronfyll.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Makroner
220 gmelis
120 gmandelmel
100 geggehviter
25 gsukker , finkornet
1 klypesalt
littDr. Oetker Rød Konditorfarge
Dr. Oetker Queen Mix
Sitronfyll
1,5 dlsitronsaft
revet sitronskall fra 1 sitron (kan sløyfes)
120 gsukker
8eggeplommer
100 gsmør

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarge
1

Tilberedning

Sikt melis og mandelmel sammen i en bolle.


Ha eggehviten i en bolle og pisk til de skummer. Ha i sukkeret og pisk videre til du får en stiv og fin marengs.


Farg marengsen rosa. Vend inn mandelmelet og melis i tre omganger og rør til massen er flytende.


Sprøyt ut makronene på papir og dryss straks strøssel på slik at det fester seg på makronene før de begynner å tørke. Dryss på halvparten av makronene, den nederste trenger ikke strøssel.


La makronene stå og tørke i 30- 40 minutter. Stek de på 150 grader i 12- 14 minutter.

2

Sitronfyll

Ha alle ingrediensene i en kjele og varm det forsiktig opp til det begynner å bli varmt. Rør godt om helt til massen koker, og la det koke mens du fortsatt rører godt i 2- 3 minutter.


Picture - Eventyrmakroner II.jpg

La sitronkremen avkjøles før den fylles i makronene. Makronene kan fryses både med og uten fyll.


Oppskrift og bilder er laget av Anne Brith Davidsen.