Flag

Fletteloff

ca. 12 skiver
Middels
120 minutter
Fersk gjærbakst til en deilig frokost.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Ønsker man å lage rosinloff, tilsettes 200g rosiner i deigen etter første heving.
Oppskriftstips
Man kan også tilsette grovhakket, tørket frukt som ananas og papaya.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Gjærdeig
2,5 dlfløte
500 ghvetemel
1 pakketørrgjær
80 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 ssrevet sitronskall
1 klypesalt
2egg
1eggehvite
Til pensling
1eggeplomme
1 ssmelk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Gjærdeig

Varm fløten til 37 grader i en liten gryte. Bland mel og tørrgjær i en bakebolle, og bland godt. Tilsett resten av ingrediensene i melet, og elt det hele til en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted til den har blitt tydelig større.

2

Hvordan flette med 4 remser?

Picture - 140415_Hefezopf-1-43.jpg

Ha litt mel på deigen og på arbeidsbordet, og elt deigen kort. Del deigen i 4 like store deler, og trill dem ut til ca. 30cm lange remser. Legg remsene ved siden av hverandre, og begynn flettingen med remsen helt til høyre. Man fletter over remse 2 fra høyre, under remse 3 fra høyre, til slutt over remse 4 fra høyre. Juster så evt. den øverste delen av fletten, så den ligger rett til neste fletting. Gjenta prosessen som beskrevet ovenfor, helt til fletten er ferdig. Gjem toppen og bunnen litt under selve fletten.

3

Ha fletten over på et stekebrett med bakepapir. Ovnen skal forvarmes til 180 grader for over- og undervarme, 160 grader for varmluft.


Fletteloffen skal etterheve til den er blitt synlig større, deretter pensles den med sammenvispet eggeplomme og melk. Stek midt i ovnen i ca. 30 min.

Oppskriftstips

  • Ønsker man å lage rosinloff, tilsettes 200g rosiner i deigen etter første heving.
  • Man kan også tilsette grovhakket, tørket frukt som ananas og papaya.