Flag

Florentiner

ca. 30 - 40 stykker
Vanskelig
80 minutter
Konfekt med ristede nøtter, appelsin, cocktailbær og sjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
50 ghakkede hasselnøtter
100 gDr. Oetker Hakkede Mandler (2 pakker)
50 gsyltet og hakket appelsinskall
50 gDr. Oetker Røde Cocktailbær (1/2 pakke)
125 gsmør eller margarin
2 dlsukker
0,5 dlfløte
2 dlhvetemel
100 gmørk sjokolade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (2 pakker)
Picture - Dr. Oetker Røde Cocktailbær  (1/2 pakke)
1

Tilberedning

Rist mandler og hasselnøtter gyldenbrune i en stekepanne, og avkjøl på en tallerken. Hakk cocktailbærene i biter.

2

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sukker på svak varme under omrøring. Tilsett fløte og rør til sukkeret har løst seg helt opp.

3

Tilsett ristede mandler, hasselnøtter, cocktailbær, hakket appelsinskall og mel, og la det koke forsiktig under omrøring til en jevn masse.

4

Lag små topper med en teskje på en stekeplate med bakepapir, eller i små muffinsformer. Trykk dem litt flate. Stek på midterste rille i 8-10 min.

5

Når kakene er stekt, legg dem i fryseren i ca. 30 minutter. Ta dem deretter ut av fryseren, og la dem hvile i 5 minutter, eller til papirformene har blitt romstempererte. Ta dem deretter forsiktig ut av formene.

6

Grovhakk sjokoladen og smelt den over vannbad på svak varme, og hell deretter over i en skål. Sett de avkjølte kakene på en gaffel, dypp dem i sjokoladen, stryk forsiktig av overflødig sjokolade og sett dem på et bakepapir til sjokoladen har stivnet.