Flag

Grunnoppskrift pannekaker

ca. 7 stykker
Middels
40 minutter
Enkel oppskrift på klassiske pannekaker.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Server gjerne pannekakene med kanel og sukker, lønnesirup, frukt eller fruktkompott.
Oppskriftstips
Pannekakene blir enda lettere og luftigere hvis eggene skilles først. Rør først inn kun eggeplommene i røren. Når røren er ferdig, stivpiskes eggehvitene, og tilsettes pannekakerøren like før pannekakene skal stekes.
Oppskriftstips
Ferdigstekte pannekaker kan holdes varme i stekeovnen på ca. 80 grader. Hvis man strør litt sukker mellom hver av pannekakene, setter de seg ikke fast i hverandre.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Pannekakerøre
250 ghvetemel
0,5 tssalt
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
3,75 dlmelk
1,25 dlmineralvann med kullsyre
4egg
I tillegg
littsmør eller olje til steking

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Bland mel, salt, vaniljesukker, melk og vann i en bolle, og rør alt godt sammen med en visp. Tilsett eggene, og rør godt igjen. La pannekakerøren hvile i 20-30 minutter.

2

Varm opp en stekepanne (ca 24 cm), og tilsett litt smør eller olje. Ha litt av røren i stekepannen, og fordel den rundt i stekepannen. Så snart pannekaken har begynt å bli gylden langs kanten, vendes den forsiktig om og stekes på den andre siden også. Stek opp resten av røren på samme måte. Rør i pannekakerøren mellom hver pannekake som stekes.


Eplepannekaker

Lag pannekakerøren som beskrevet i grunnoppskriften ovenfor. Skrell 4 epler, og skjær i tynne skiver. Fordel eplene i 7 porsjoner, en til hver pannekake. Ha litt smør i stekepannen, og legg i en porsjon med epler. La eplene steke i 2-3 minutter på middels varme, før et tynt lag med pannekakerøre helles over. Snu pannekaken når den begynner å bli gylden langs kanten, og stek den ferdig på den andre siden. Gjenta til alle pannekakene er stekt. Bland 4 ss sukker med 1 ts kanel, og dryss over pannekakene før servering.


Fleskepannekaker

Tilbered pannekakerøren som beskrevet ovenfor, men tilsett en klype sukker i stedet for vaniljesukker i røren. Skjær opp 200 g bacon i små biter. For hver pannekake stekes først en passende mengde bacon gyldent i stekepannen, før pannekakerøre helles over. Stek pannekakene som beskrevet over. Fleskepannekakene serveres med en frisk salat ved siden av.


Pannekaker med sjampinjongfyll

Lag pannekaker som beskrevet ovenfor, og hold dem varme. Vask og skjær opp 750 gram sjampinjonger i skiver. Skjær opp 2 løk og 200 gram bacon i små biter. Varm opp litt smør eller olje i en stekepanne, og brun løken og baconet. Tilsett halvparten av sjampinjongene, og stek videre til de er lett stekt. Ta grønnsakene ut av pannen, og sett til side. Ha litt mer smør i stekepannen, stek resten av sjampinjongene og ta dem ut av pannen. Bland inn 1 ss hvetemel i smøret som har blitt igjen i stekepannen, rør godt. Tilsett 150 g creme fraiche, og kok opp. Rør inn sjampinjongene, smak til med salt og pepper, og la det hele småkoke i 5 minutter på svak varme. Fordel sjampinjongene på pannekakene, og brett dem sammen.

Oppskriftstips

  • Server gjerne pannekakene med kanel og sukker, lønnesirup, frukt eller fruktkompott.
  • Pannekakene blir enda lettere og luftigere hvis eggene skilles først. Rør først inn kun eggeplommene i røren. Når røren er ferdig, stivpiskes eggehvitene, og tilsettes pannekakerøren like før pannekakene skal stekes.
  • Ferdigstekte pannekaker kan holdes varme i stekeovnen på ca. 80 grader. Hvis man strør litt sukker mellom hver av pannekakene, setter de seg ikke fast i hverandre.