Flag

Juleboller

ca. 15 - 18 stykker
Enkel
80 minutter
Gjærbakst med litt ekstra, 5-18 stk
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
50 ggjær
2,5 dlmelk
1 tssalt
1 sssukker
1egg
75 gsmør
475 ghvetemel
1 pakkeDr. Oetker Røde Cocktailbær eller grønne coctailbær (100 gram)
1 pakkeDr. Oetker Hakkede Mandler (100 gram)
ca. 1 dlrosiner om det ønskes
1egg , sammenvispet og perlesukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Røde Cocktailbær  eller grønne coctailbær (100 gram)
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 gram)
1

Tilberedning

Lun melken i en gryte, og rør ut gjæren i den lunkne melken. Tilsett salt, sukker og sammenvispet egg. Smuldre smøret i halvparten av melet, og rør det inn i gjærblandingen.

2

Tilsett hakkede cocktailbær, mandler og evt. rosiner. Elt inn resten av melet litt om gangen, og elt til deigen er glatt og smidig

3

La deigen hvile i 10 min., og del den i 15-18 like store stykker. Trill deigen til boller, og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle bollene med egg og dryss med perlesukker. La bollene heve på et lunt sted til dobbel størrelse i ca. 30 min.

4

Stek bollene i 15-20 min. og server dem gjerne før de er helt avkjølte.