Flag

Key Lime Cheesecake

ca. 12 porsjoner
Middels
60 minutter
Nydelig ostekake med limefyll og marengs.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Mørdeig
2,5 dlhvetemel
0,5 tsDr. Oetker Bakepulver
1 dlmelis
120 gmykt smør
50 gmandelmel eller finmalte mandler
2 ssmelk
Limekrem
1 dlnaturell yoghurt
200 gphiladelphiaost
1 dlsukker
2 sslimesaft
1 ssmaisstivelse (Maizena)
3eggeplommer
3eggehviter
Marengslokk
4eggehviter
2 dlsukker
2lime , kun revet skall
Dekor
1lime i tynne skiver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
1

Mørdeig

Bland mel, bakepulver, mandelmel og sukker. Smuldre i smøret og rør inn melken til det blir en deig.


La deigen hvile i kjøleskapet en stund.


Kjevle 2/3 av deigen rund (24 cm i diameter) og legg deigen i en springform med samme mål.


Rull en pølse av resten av deigen, legg den rundt kanten i springformen og press den flat slik at det blir en ca. 3 cm høy kant.

2

Limekrem

Visp sammen yoghurt, ost, 2 ss av sukkeret, limesaft, maisstivelse og eggeplommene.


Pisk eggehvitene i en tørr bolle. Tilsett så resten av sukkeret i eggehvitene, litt og litt om gangen til det blir en fast masse. Vend det inn i limefyllet.


Hell limefyllet i springformen og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 35 minutter.

3

Marengslokk

Visp eggehvitene i en tørr bolle. Tilsett litt og litt sukker og visp til marengsen er fast. Vend inn revet limeskall. Fyll marengsen i en sprøytepose med stjernetipp (ca 8 mm) og sprøyt marengsen på kaken.


Sett kaken inn i ovnen igjen og stek den i 8 minutter til på samme temperatur.

4

Dekorasjon

Dekorer med tynne skiver av lime.