Flag

Klassisk Sacherkake

ca. 8 - 10 kakestykker
Middels
100 minutter
Den klassiske sjokoladekaken med aprikos
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
100 ghakket, mørk sjokolade
100 gusaltet smør
1Dr. Oetker Vaniljestang
5egg
125 gsukker
100 ghvetemel
3 dlaprikosmarmelade eller appelsinmarmelade
Glasur og pynt
50 gsmør
2 ssfløte
3 ssmelis
150 ghakket, mørk sjokolade
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
1

Tilberedning

Sett ovnen på 180 °C.

2

Skrap ut frøene av vaniljestangen. Smelt hakket sjokolade og smør sammen med vanijefrøene i en bolle over vannbad. Skill eggene, ta sjokoladeblandingen av vannbadet og rør inn eggeplommene.

3

Visp eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker og visp hardt. Vend forsiktig inn 1/4 av hvitene i sjokoladeblandingen med en slikkepott og så 1/4 til. Vend i resten av eggehvitene.

4

Sikt i melet litt om gangen og vend det forsiktig inn i røren. Hell røren i en smurt springform Ø 22 cm og stek i 30- 40 minutter. La kaken avkjøle på rist.

5

Ta kaken forsiktig ut av formen når den er avkjølt og legg den med bunnen opp. Del kaken i to.

6

Fordel 1 dl marmelade på den nederste delen og leg den andre delen oppå. Fordel resten av marmeladen på toppen og siden av kaken.

7

Sjokoladeglasur

Smelt smør sammen med fløte og melis uten at det koker. Tilsett finhakket sjokolade og rør til en glatt røre. Må ikke kokes!

8

Plasser kaken på en bakerist med bakepair under. Hell glasuren på kaken, bred den utover med en slikkepott slik at det renner over og dekker sidene.

9

La glasuren stå og stivne en times tid. Flytt så kaken over på et kakefat med hjelp av kake- eller stekespader og pynt med sølvperler.