Flag

Klassisk sjokoladekake med kakao

ca. 12 kakestykker
Middels
80 minutter
Sjokoladekake som alle liker, og som passer til alle anledninger. Oppskriften er laget av Kristine Ilstad fra bloggen "Det søte liv", www.detsoteliv.no.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
4egg
350 gsukker
200 gsmør
80 gkakaopulver
200 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 tsDr. Oetker Bakepulver
1,5 dlcrème fraîche
Til dynking
0,5 dlmelk
Sjokoladekrem
350 gsmør
80 gkakaopulver
500 gmelis
2 - 3 ssmelk
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Dekor
Dr. Oetker Black & Gold

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Black & Gold

Oppskriften er laget av Kristine Ilstad fra bloggen "Det søte liv", www.detsoteliv.no

1

Kakebunn

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i kakaopulveret. Rør så kakaoen løser seg opp. Hell det varme sjokoladesmøret i eggedosisen og bland godt sammen. Sikt mel sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med crème fraîche og rør til du får en klumpfri kakedeig.

2

Hell kakedeigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.


Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen, men det er også viktig at du ikke steker kaken for lenge så den ikke blir tørr).

3

Avkjøl kaken til den er helt kald. Ta den deretter ut av formen og del den i to bunner. Dynk bunnen med litt melk (eller kaffe hvis du foretrekker det).

4

Sjokoladekrem

Pisk opp mykt, romtemperert smør i ca. 5 minutter så det blir luftig.


Sikt i kakaopulveret og pisk dette inn i smøret. Tilsett melis, vaniljesukker og melk, og pisk videre i ca. 5 minutter til. Det er viktig å piske så lenge for at sjokoladekremen skal bli skikkelig lett og luftig. Tilpass mengden melk, start med lite og øk gradvis med litt mer, så du får en passe tykk sjokoladekrem.

5

Fordel halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten rundt hele kaken.


Bland strøsselet i en skål, og dekorer kaken langs ytterkanten.


Tips

Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Hvis du vil oppbevare den lenger, er det viktig at du pakker den godt inn i plast slik at den holder seg saftig og fin. Oppbevar kaken gjerne i kjøleskapet, men la den helst stå i romtemperatur et par timer før servering slik at sjokoladekremen blir helt myk. Sjokoladekaken er fin å fryse.