Flag

Mokkabakelser

15 stykker
Vanskelig
60 minutter
Små og lekre kaker til kaffen.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Marengs
6eggehviter
3,5 dlsukker
Mokkakrem
1 sspulverkaffe
1,5 dlkokende vann
250 gsmør
1 dlmelis
3eggeplommer
Garnering
100 gDr. Oetker Mandelflak (2 pakker)
Dr. Oetker Kakaoroser og blader

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelflak (2 pakker)
Picture - Dr. Oetker Kakaoroser og blader
1

Tilberedning

Rist mandelflakene i en stekepanne til de er gyldne, og la dem avkjøles. Merk opp 45 sirkler med 5 cm diameter på et bakepapir. Smør sirklene og legg papiret på en stekeplate.

2

Bland eggehvite og sukker i en bolle. Sett bollen i kokende vannbad og visp til marengsen blir fast.

3

Fyll marengsen i en sprøytepose, eller i et kremmerhus av dobbelt bakepapir og klipp et hull på størrelse med en lillefinger. Fyll sirklene med marengs.

4

Stek i ca. 30 minutter til marengsen er tørr. La kakene avkjøles på rist.

5

Bland pulverkaffe og kokende vann og la det avkjøle. Rør smør og melis luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver. Tilsett kaffen.

6

Legg sammen 3 marengser med mokkakrem imellom. Smør et lag med krem rundt kanten og vend kakene i ristede mandelflak. Fordel resten av kremen på toppen av kakene.

7

Dekorer med kakaoroser og blader.