Flag

Muffinsboller

ca. 12 - 16 stykker
Middels
80 minutter
Kreative muffins som smaker fantastisk.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
25 ggjær
2 dlmelk
3egg , sett litt til side for pensling
1 sssukker
1 tssalt
1 sshonning
125 gsmør
ca. 500 ghvetemel
Fyll
vaniljekrem
Glasur og pynt
100 gmelis
1 ssDr. Oetker Bakekakao
2 sskokende vann
1 pakkeDr. Oetker Mandelflak (50g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Mandelflak  (50g)
1

Smør et muffinsbrett godt.

2

Deig

Rør ut gjæren i lunken melk. Rør inn eggene. Tilsett sukker, salt, honning og smør, og rør det sammen med halvparten av melet. Dryss over resten av melet litt om gangen under omrøring, og la deigen hvile i romtemperatur i en time.

3

Fordel deigen med skjeer i det smurte muffinsbrettet, lag en fordypning i hver og fyll med vaniljekrem. Brett deigen over kremen, og snu deretter bollen opp-ned i formen så skjøten vender ned. La muffinsbollene heve på et lunt sted i 45 minutter. Pensle med egg.

4

Sett ovnen på 180°C varmluft. Stek muffinsbollene i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

5

Glasur og pynt

Lag glasur av melis, kakao og vann, og fordel på muffinsbollene. Pynt med skivede mandler til slutt.