Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ostekake med hvit sjokolade

...og fruktgelé.

ca. 12 kakestykker

Middels 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ostekake med hvit sjokolade

Kakebunn:

200 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
½ ts kanel eller kardemomme
75 g smeltet smør

Fyll:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
2 ss sitronsaft
250 g kesam
200 g hvit sjokolade + 2 ts olje
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 dl fløte

Fruktgelé:

4 - 5 dl rips frosne, evt. frosne bringebær, jordbær eller tyttebær
5 Dr. Oetker Gelatinblader
3 dl vann
1 dl sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Pynt:

rips + sitronmelisseblader

Tilberedning

Tilberedning

1

Kakebunn

Klipp til bakepapir, og legg det i bunnen av en kakeform med løs bunn. Hakk kjeks med en foodprocessor eller knus dem i en plastpose med en kjevle.

Bland kanel og smeltet smør i kjeksmassen. Trykk blandingen godt ned på bakepapiret i bunnen av kakeformen.

2

Kakefyll

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i oppvarmet sitronsaft. La saften avkjøles til den er lunken.

3

Hakk sjokoladen, og tilsett olje. Smelt sjokoladen over vannbad. Bland til en jevn masse (oljen forhindrer sjokoladen i å klumpe).

4

Visp fløten godt og sett den til side. Bland kesam og smeltet sjokolade, og tilsett vaniljesukker og sitronsaften med gelatin. Tilsett kremen forsiktig litt og litt av gangen. Hell fyllet i kakeformen, og lag overflaten glatt og jevn. Dekk til kakeformen, og la kaken stå kaldt et par timer.

5

Fruktgelé

Bløtgjør gelatinbladene til fruktgeléen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok 1 dl vann og sukker, og smak til med vaniljesukker. Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i det varme sukkervannet. Tilsett 2 dl kaldt van, og la blandingen avkjøles. Man kan også sette gryten i kaldt vann, så geléen blir raskere kald.

6

Blandingen begynner å bli stiv etter ca. 25 – 35 minutter. Legg de frosne bærene på kaken. Ha den lett stivnede geléen på kaken med en skje. Hvis blandingen er stivnet for mye, kan du varme den opp litt for å gjøre den mer flytende igjen. La kaken stivne på et kaldt sted.

7

Pynt

Kaken er ferdig etter ca. 3 timer, men oppbevares kaldt til servering. Ta forsiktig av springformen, og trekk kaken over på et serveringsfat ved hjelp av bakepapiret. Pynt kaken med ripsklaser og sitronmelisseblader like før servering.