Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Passion cheesecakes

Disse små ostekakene har en nydelig smak av pasjonsfrukt.

ca. 12 stykker

Middels 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Passion cheesecakes

Bunn:

200 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)
125 g smeltet smør

Ostekrem:

4 Dr. Oetker Gelatinblader
3 pasjonsfrukt
400 g philadelphiaost eller mascarpone
100 g melis
2 ts sitronsaft
2 ½ dl fløte

Gelèlokk:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
3 pasjonsfrukt
2 dl appelsinsaft
50 g sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Bunn:

Knus kjeksen i en foodprocessor og rør inn mandler og smeltet smør. Fordel massen i kakeringer/muffinsformer og press godt sammen slik at hele bunnen dekkes.

2

Ostekrem:

Legg gelatinbladene til bløt i kaldt vann.

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet i en sikt slik at saften kan presses ut mens kjernene ligger igjen.

Pisk pasjonsfrukt, kremost, melis og sitronsaft til en jevn og kremet konsistens.

Smelt gelatinen over vannbad, den bør føles lun og være relativt tyntflytende. Hell gelatinen i en tynn stråle i ostekremen under pisking.

Pisk fløten til en lett krem og vend den inn i ostekremen. Fordel blandingen over kjeksbunnene og gjør overflaten glatt.

3

Sett kakene i kjøleskap i minst 2 timer.

4

Gelè

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet i en sikt så kjernene blir skilt ut. Bland saften med appelsinsaft og sukker og varm det opp i en kjele til sukkeret er oppløst. Smelt gelatinen i den varme saften og sett den til avkjøling.

Når saften er blitt kald (ca. 30 min.), men fortsatt flytende, helles den over kakene. Sett kakene kaldt til geléen har stivnet.

Kakene oppbevares kjølig. Holdbarheten er 1-2 dager.