Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Polkagriskake

Oppskrift på en lekker rullekake i polkagrisform. En sikker suksess til julefesten.

ca. 10 kakestykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Polkagriskake

Kakedeig:

4 egg
1 ½ dl sukker
50 g malte mandler
1 ½ dl potetmel
3 ss Dr. Oetker Bakekakao
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Fyll:

1 dl bringebærsyltetøy
2 dl fløte
200 g kremost
½ dl sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ts peppermyntearoma etter ønske

Dekorasjon:

350 g Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger , rød

Tilberedning

Tilberedning

1

Kakedeig

Forvarm ovnen til 225 grader. Visp egg og sukker luftig. Bland de tørre ingrediensene, og sikt inn i deigen. Bland forsiktig. Hell deigen i en langpanne med bakepapir, fordel deigen jevnt utover. Stek kaken i ca. 8 minutter.

Legg et stykke bakepapir på arbeidsflaten, og strø med sukker. Hvelv forsiktig den stekte kaken over på det strødde bakepapiret, og løsne forsiktig av papiret på toppen. La kaken avkjøles i romtemperatur.

2

Fyll

Fordel syltetøyet over kaken. Visp fløten til krem, og bland med ferskosten. Tilsett sukker og eventuelt peppermyntearoma. Legg noen spiseskjeer av kremen til side, og fordel resten over syltetøyet. Rull kaken sammen med hjelp av bakepapiret, og la skjøten ligge på undersiden av kaken.

3

Montering

Skjær av ca. 20 cm av rullekaken, som skal bli den lange delen av polkagrisen. Skjær trekanter/skrå biter av resten av kaken, og sett sammen "svingen" til polkagrisen. Ved behov kan man skjære av litt mer av kaken, og fylle inn i mellomrommene hvis det blir noen.

4

Dekorasjon

Fordel resten av kremen over hele kaken. Farg 100 gram av den hvite sukkerfondanten med rød konditorfarge. Kjevle ut både den hvite og den røde sukkerfondanten. Dekk hele kaken med den hvite sukkerfondanten. Gjør overflaten glatt og jevn, og skjær bort eventuelle rester. Skjær den rødfargede sukkerfondanten i remser, og dekorer kaken så den blir stripete.