Flag

Sitronterte

10 - 12 kakestykker
Enkel
60 minutter
Tertebunn med nydelig sitronfyll.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Ønskes penere kanter på terten kan den dekkes med aluminiumsfolie som fylles med tørre erter, linser eller ris under forsteking. Spar på ertene til neste gang.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Tertebunn
165 ghvetemel
50 gmandelmel
1 tssukker
125 gsmør
1egg str M/L
1 ssmelk
Sitronfyll
100 gsmør
6eggeplommer str M/L
250 gsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
revet sitronskall fra 3 ubehandlede sitroner
sitronsaft av 1 sitron

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Tertebunn

Bland hvetemel, mandelmel og sukker sammen i en bolle og smuldre i smøret til konsistensen er som rasp. Samle deigen med egg og melk. Pakk deigen inn i plastfolie før den legges i kjøleskap i 30 minutter.

2

Sett stekeovnen på 175 °C over- og undervarme.


Kjevle ut deigen på et meldrysset bord og legg den i en smurt terteform Ø22 cm. Stek tertebunnen nederst i ovnen i 15-20 minutter til den er lett gylden. Skru ned ovnen til 130 °C over- og undervarme.

3

Sitronfyll

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker skummende hvitt. Pisk i sitron og sitronskall før det lett avkjølte smøret piskes i.


Hell fyllet i den forstekte tertebunnen og stek terten i 25- 30 minutter.

Oppskriftstips

  • Ønskes penere kanter på terten kan den dekkes med aluminiumsfolie som fylles med tørre erter, linser eller ris under forsteking. Spar på ertene til neste gang.