Flag

Sjokoladekake med mandler

12 - 16 porsjoner
Enkel
60 minutter
Saftig sjokoladekake, server gjerne en kule vaniljeis ved siden av.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
60 gmørk sjokolade
50 gmykt smør
75 gsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2eggeplommer str. M/L
1 pakkeDr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)
50 gmandelmel
2eggehviter str. M/L
Pynt
3 ssDr. Oetker Bakekakao
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls (eller annen valgfri dekorasjon)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
1

Sett ovnen på 190 °C varmluft og smør en springform, Ø 22 cm.

2

Kakedeig

Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en bolle. Pisk i eggeplommene en av gangen. Bland i de hakkede mandlene og mandelmelet. Pisk eggehvitene stive, og vend forsiktig inn i deigen.


Fordel deigen i den smurte springformen og stek sjokoladekaken i 15-20 minutter.

3

Pynt

Avkjøl kaken på en bakerist, dryss over kakaoen og pynt med strøssel.