Flag

Sjokoladeruter

1 stor langpanne
Enkel
60 minutter
Festlig dekorert med kakaoroser.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
6egg
8 dlsukker
13 dlhvetemel
6 tsDr. Oetker Bakepulver
6 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
6 ssDr. Oetker Bakekakao
5 dlmelk
400 gsmeltet smør
Glasur
200 gmørk sjokolade
4 ssfløte
4 sssmør
2 tsDr. Oetker Flytende glukose
Pynt
Dr. Oetker Kakaoroser
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Flytende glukose
Picture - Dr. Oetker Kakaoroser
1

Sjokoladekake

Visp egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Smelt smøret og ha i melken. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Ha melblandingen og melkeblandingen vekselvis i eggedosisen. Rør lett, slik at ikke luften går ut av blandingen.

2

Kle en langpanne med bakepapir, eller smør langpannen godt. Hell kakerøren over i langpannen, og fordel den jevnt utover. Kaken skal stekes på midterste rille på 200°C, i ca. 40 min. La kaken avkjøles før pynting.

3

Glasur og pynt

Smelt sjokoladen og ha i fløte, smør og glukose. Hell over kaken, og bre glasuren utover. Del kaken i ruter, og dekorer med kakaoroser, myke sølvperler og silverstrøssel.