Flag

Svart-hvite miniruller

ca. 16 stykker
Middels
40 minutter
Rullekake servert litt annerledes
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
4egg
1eggeplomme
70 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
80 ghvetemel
0,5 tsDr. Oetker Bakepulver
1 tsDr. Oetker Bakekakao
Fyll
3 dlfløte
30 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Forberedelser

Finn frem et stekebrett (40x30cm), og kle med bakepapir. Forvarm stekeovnen.

Over- og undervarme: 200 °C

Varmluft: 180 °C

2

Kakedeig

Rør eggene + eggeplommen luftig med en mikser på høyeste hastighet. Bland vaniljesukker med sukker, og ha i eggemasse mens man fortsatt visper. Visp deretter videre i 2 minutter. Bland mel og bakepulver, og ha i mikserbollen - visp på laveste hastighet til deigen er jevn.

3
Picture - Schwarz-weiße Biskuitröllchen Handling 1.jpg

Ta 3 spiseskjeer av deigen over i en liten skål. Bland med kakaopulver, og legg små flekker utover stekebrettet. Bruk skaftet på en spiseskje, og lag stjerner av flekkene ved å dra deigen utover (se ill. 1). Fordel til slutt resten av deigen over stjernene, og stek kaken i midten av ovnen i ca. 8 minutter.


Velv kaken over på et bakepapir, og la den avkjøles med bakepapiret fra stekingen på.


Fjern forsiktig bakepapiret fra stekingen fra kaken. Snu kaken over på den andre siden, slik at stjernene er på undersiden.

4

Fyll

Visp fløte med sukker og vaniljesukker, fordel kremen utover kaken. Del så kaken i to like store deler - ca. 40x15cm. Rull begge halvdelene inn fra langsidene. Sett rullekakene kaldt i minst 30 min.


Picture - Schwarz-weiße Biskuitröllchen Handling 2.jpg

Deretter deles hver rull i 4 like store deler, hver av disse deles igjen på skrått (se ill. 2).

5

Pynt

Anrett kakene med den rette siden ned på et fat, og dekorer med daisies eller annen pynt. Oppbevar kakene kjølig.