Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme eller 160 °C varmluft.
Smør 3 springformer (ø 20 cm) og legg bakepapir i bunnen.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en stor bolle. I en annen bolle piskes egg, melk og viljepasta sammen.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver i en bolle. Tilsett så vekselvis litt av melblandingen og litt av bollen med pisket smør og sukker. Pisk godt imellom. Fordel røren i de tre smurte formene med bakepapir i bunnen. Det blir ca. 600 gram røre i hver form.
Stek kakene i 30-40 minutter. Bruke en bakepinne for å se om de er ferdige. La kakebunnene avkjøles i formene i 15 minutter før de tas ut og avkjøles på rist.
Bland romtemperert smør og Base for Buttercream i en bolle og pisk med håndmikser i 4-5 minutter, til det er lett og luftig.
Legg en kakebunn på et kakefat. Ha litt av smørkremen i en sprøytepose og klipp et hull. Sprøyt en 1 cm tykk ring av smørkrem langs kanten av kakebunnen. Fordel halvparten av syltetøyet i ringen av smørkremen. Smørkremen vil holde syltetøyet på plass. Legg på neste kakebunn og gjenta. Til slutt legges den tredje kakebunnen på. Smør opp hele kaken med smørkrem: start på toppen og fortsett så nedover sidene til hele kaken er dekket.
Sett kaken i kjøleskap.
Fordel resten av smørkremen i fem boller og farg de med henholdsvis blå, rosa, grønn, lilla og oransje konditorfarge. Fordel de fargede smørkremene i sprøyteposer og klipp et hull på ca. 1 cm.
Ta kaken ut av kjøleskapet og sprøyt ut en rekke topper på ca 1 cm øverst rundt hele kaken. Bytt tilfeldig mellom de forskjellige fargene. Bruk baksiden på en teskje til å lage mønsteret. Press den forsiktig ned i toppen og dra teskjeen litt nedover for å skape dråpemønsteret.
Sprøyt så en ny runde med topper rundt kaken med litt mer mellomrom enn første runde, slik at de overlapper hverandre. Trykk de så ut med teskjeen. Forsett med ny runde topper og la det være enda større avstand mellom de og gjenta. Jo lenger ned på kaken jo større avstand mellom toppene.
Bruk favorittsyltetøyet som fyll, det kan gjerne være hjemmelaget.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker