Rør smør og sukker godt sammen, rør deretter i eggeplommene. Finhakk vaniljestangen med en kniv. Sikt vaniljesukker, hjortetaksalt og hvetemel sammen i en skål, og bland med den hakkede vaniljestangen. Elt deretter smør- og melblandingen sammen.
La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Trill deigen til små kuler på størrelse med en 5-krone. Legg kulene på en stekeplate, og trykk dem en anelse flate med en gaffel. Dypp eventuelt gaffelen i mel, så deigen ikke klistrer.
Stek kakene i 7-8 min. på 180°C, til de er lett gyldne i fargen. Avkjøl kakene på rist, og oppbevar dem i kjøleskap.
Ofte brukes kun kornene i en vaniljestang, men en stor del av smaken sitter faktisk i selve stangen. Ved å skrape ut kornene og kaste stangen, mistes mye av den karakteristiske og aromatiske vaniljen, som gir bakverk og desserter den velkjente smaken og duften. I Amalies vaniljekaker brukes hele vaniljestangen for å gi en intens smak og duft av vanilje.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies