Vil du overraske dine nærmeste med en lekker kake? Eller kanskje du er heldig og har en som baker for deg? Denne kaken er like fin i en babyshower som i barnedåp.
Kakene stekes i smurte springformer ø 20 cm med bakepapir i bunn.
Sett stekeovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C over- og undervarme.
Pisk romtemperert smør, sukker og sitronekstrakt sammen med en håndmikser, til det får en lys og luftig konsistens.
Ta en annen bolle og sikt hvetemel og bakepulver sammen.
Tilsett halvparten av eggene og halvparten av melet i smørblandingen. Pisk det sammen og tilsett deretter resten av eggene og melet.
Fordel like mye røre i 5 boller (ca. 315 g røre i hver bolle). La en bolle være uten farge. Farg deretter den ene bollen med 10 dråper Concentrated Blue Colour, den neste med ¼ ts., den tredje med ½ ts., og den fjerde med 1½ ts. Rør fargen godt inn i hver porsjon. Hell rørene i hver sine smurte springformer (ø 20 cm), med bakepapir i bunn.
Stek kakene i 25-30 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om de er ferdig stekt. Det skal ikke henge noe deig på pinnen.
Når kakebunnene er ferdig stekt avkjøles de i 10 minutter før de fjernes fra springformene. La de deretter avkjøles helt på en bakerist.
Bland Base for Buttercream og romtemperert smør i en stor bolle og pisk med en håndmikser i 4-5 minutter.
Ha ca. 200 g av smørkremen i en sprøytepose med en stjernetipp, sett den til side til kaken skal dekoreres.
Legg den mørkeste kakebunnen på et kakefat. Smør 2 skjeer smørkrem i et jevnt lag utover bunnen, legg så på den nest-mørkeste kakebunnen. Gjenta med smørkrem og bunn inntil alle bunnene er brukt. Bunnen uten farge legges på til slutt.
Smør opp hele kaken med resten av smørkremen. Bruk gjerne en spatel til å glatte ut overflatene. Ta sprøyteposen med smørkrem og sprøyt rosetter på toppen av kaken langs kanten.
Bland alle de små og store perlene fra Sweetheart og Super Hero i en bolle. Trykk strøsselet inn i siden av kaken langs fatet og ca. 5 cm opp. Det er enklest å ta litt strøssel i håndflaten og så forsiktig trykke det inn i kaken. Drys også strøssel på rosettene.
Gjør kaken ekstra personlig med en kaketopp eller annen dekorasjon på toppen.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker