Rør smøret luftig sammen med melis, revet marsipan og frøene fra vaniljestangen. Tilsett mel og kna raskt sammen til en fast deig.
Del deigen i tre og rull dem ut i ca. 3,5 cm tykke ruller. Pakk dem inn i plastfolie, og la dem hvile natten over i kjøleskap.
Dagen etter skjæres rullene i 0,4- 0,5 cm tykke skiver. Legg dem på en bakeplate, ikke for tett, for småkakene flyter litt utover under steking.
Stek kakene på 175 °C i 12-15 minutter, til de er lett gyldne. La dem avkjøles på en bakerist.
Pisk eggehviten lett med en gaffel, tilsett melis og til slutt sitronsaften. Rør glasuren godt, til ønsket konsistens er oppnådd. Er glasuren litt fast vil den holde formen på øyet bedre. Legg en sirkel på hver kake, og bruk kakepynt som iris. Nå er bestemors øye ferdig.
Oppbevar kakene i en lufttett kakeboks når glasuren er helt tørket.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies