Bland siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Tilsett mandel og sukker. Smuldre smøret i blandingen og samle deigen raskt med vannet. Form deigen til en klump, trykk den flat og pakk den inn i plastfilm. La deigen hvile i 30- 40 minutter i kjøleskapet.
Sett ovnen på 200°C varmluft. Kjevle ut deigen til en rektangel (ca. 20x50cm). Strø mel på benken slik at deigen ikke fester seg. Trekk deigen forsiktig over på et bakepapir. Fordel blåbærsyltetøyet på halve deigen og strø blåbær over. Bruk den andre halvdelen av deigen som lokk, løft i bakepairet så deigen er enklere å styre og ikke sprekker. Trekk kaken med bakepairet over på et stekebrett og stek i 20-25 minutter. La kaken avkjøle på en bakerist.
Lag glasuren, og bland i rød og blå konditorfarge til glasuren får en fin lilla farge. Tilsett kokende vann for å få en glatt glasur, blir den for flytende kan ekstra melis tilsettes. Smør kaken med glasur og pynt med strøssel. Når glasuren er stivnet deles kaken i passende stykker.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker