Oppskriften er beregnet til en terteform Ø 24 cm.
Bland siktet hvetemel med mandelmel, sukker og vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn smøret, samle deigen raskt sammen og legg den i kjøleskap i minimum 30-40 minutter.
Sett stekeovnen på 200 ˚C varmluft.
Kjevle ut deigen og legg den over i terteformen. For å holde tertekanten på plass mens bunnen forstekes, legges et bakepapir over deigen som fylles med bakebønner eller linser.
Forstek bunnen i 15 minutter og tøm den så for bakebønnene eller linsene. Disse kan brukes flere ganger.
Smelt smøret på svak varme. Pisk sukker, vaniljesukker og eggeplommer skummende hvitt. Tilsett mandelmel og pisk til blandingen er jevn. Rør inn smøret.
Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i mandelkremen. Fordel mandelkremen over tertebunnen, fordel blåbærene utover kremen og stek terten i 20-25 minutter. Serveres kald, gjerne med et dryss melis.
Blåbærene kan fint erstattes med andre bær om en ønsker det.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker