Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt mel og bakepulver i en bolle og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Kle bunnen av en springform (Ø 24 cm) med bakepapir og hell røren i formen.
Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.
Skjær rundt kanten av formen når kaken er avkjølt. Ta av formen og fjern bakepapiret.
Rist mandelflakene gylne i en tørr stekepanne eller i stekeovnen på et stekebrett med bakepapir.
Del kakebunnen i tre deler. Pisk kremfløten med sukker og tilsett Cream fix. Pass på å ikke piske for lenge. Ta av ca. 1/3 del av kremen (brukes til å stryke på kaken og til dekor).
Dynk med litt ananas-saft og legg på hakket ananas på kakebunnen. Ha på pisket kremfløte og stryk jevnt utover. Gjenta på neste lag. Legg på siste bunn og stryk på krem jevnt rundt kanten og på toppen av kaken.
Ta de ristede mandlene i håndflaten og trykk de forsiktig på siden rundt hele kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose og dekorer kaken med kremtopper og roser og blader.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker