Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Ha bringebær og sitronsaft i en kjele og la det koke opp. Kok til bringebærene er møre og sil så blandingen.
Ha bringebærsaft, sukker, vanilla paste og egg i en kjele, og varm det opp på middels varme under konstant røring. Rør godt til det begynner å tykne. Det tar ca. 5-10 minutter, pass på så varmen ikke er for høy for da kan egget skille seg.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret til det er helt smeltet. Kryst ut vannet av gelatinen, og smelt det inn i bringebærcurden. Ønskes en sterkere farge kan det tilsettes rød konditorfarge.
Skal bringebærcurden brukes til fyll i kake, ha curden i en bolle og sett den i kjøleskap en halvtimes tid til den blir helt kald. Rør raskt gjennom før bruk så konsistensen blir glatt og jevn. Ha curden over i en sprøytepose og fordel utover kakebunnen.
Skal bringebærcurden brukes på scones, boller, i pannekaker eller lignende, ha curden over i et sterilt glass og sett det kjølig. Brukes innen 3-4 dager.
Bringebærcurden kan fryses. La den tine opp i kjøleskap natten over og rør rundt før servering.
OPPSKRIFTER
Dessert
Dessert
Dessert