Oppskriften er beregnet til en terteform Ø 24-26 cm.
Del det kalde smøret i terninger.
Smuldre sammen hvetemel og de kalde smørterningene til en sandaktig konsistens. Bruk hendene eller food processor med knivblader. Tilsett melis, vaniljesukker og salt i melblandingen og rør om.
Pisk sammen egget og tilsett i melblandingen. Kna deigen sammen og form som en rund disk. Pakk inn i plastfolie og sett kaldt i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Kjevle mørdeigen ut til den er 30-32 cm i diameter og ca. 4-5 mm tykk. Legg over en smurt terteform på 24-26 cm i diameter. Trim kantene og prikk bunnen med en gaffel.
Legg et bakepapir over tertebunnen og fyll på med tørre erter, linser eller ris. Det hjelper å holde bunnen på plass mens den forstekes.
Forstek bunnen på rist midt i ovnen i 10 minutter. Løft bort vekten og la steke i 10 minutter til.
Visp seterrømme, egg, sukker og vaniljesukker raskt sammen til alt er godt blandet. Hell rømmefyllet over kakebunnen. Dryss sukker over bringebærene og legg i rømmefyllet.
Sett formen på rist i nedre halvdel av ovnen og stek i 30 minutter, eller til rømmefyllet har stivnet. Bringebærene vil væske noe, men det er helt naturlig.
La kaken bli stående i restvarmen mens ovnen avkjøles. Kaken bør oppbevares i kjøleskapet og kan godt stå natten over før servering. Dryss litt melis på kaken før servering.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker