Begynn på kaken dagen før servering da den må stå natten for at moussen skal sette seg.
Forvarm stekeovnen til 200 °C over- og undervarme og kle en springform (ø ca. 22 cm) med bakepapir.
Smelt smøret. Mål opp hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle og bland sammen. Tilsett smør, melk og egg og bland til det er glatt, men ikke elt deigen.
Hell røren i formen og stek i ca. 15 minutter eller til kaken er ferdig i midten. La den avkjøles helt.
Legg gelatinen i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha mandelmasse, sukker, vaniljepasta og 1 dl fløte i en bolle og rør så det det blir godt blandet.
Pisk resten av fløten til en myk krem og tilsett mandelfyllet i kremen.
Kok opp vannet og ta det av varmen. Kryst den oppbløtte gelatinen og legg i det varme vannet så det løser seg opp. Hell gelatinblandingen i en tynn stråle i fyllet samtidig som du rører hele tiden. Pass på at det ikke er for varmt. Fordel fyllet i formen over den avkjølte kakebunnen og sett kaken kjølig mens neste lag tilberedes.
Ha bringebær og sukker i en kjele og varm opp på svak varme til bringebærene begynner å slippe væske. Anvendes importerte bær bør de kokes i 3 minutter.
Press bringebærene gjennom et dørslag eller en sil for å få en smidig puré. La puréen avkjøles litt så den ikke er for varm for kremen.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Pisk fløten til krem.
Varm opp 3 ss bringebærpuré, kryst gelatinen og la den smelte i puréen. Rør det så inn i resten av bringebærpuréen. Vend puréen med gelatin i kremen i tre omganger. Ha bringebærmoussen over mandelfyllet og sett kaken kaldt til neste dag.
Ta kaken forsiktig ut av formen og plasser den på et fat.
Pisk fløte med vaniljepasta til krem og fordel utover toppen av kaken. Ha gjerne kremen i en sprøytepose med stor stjernetipp og sprøyt kremen dekorativt utover. Til slutt legges mandelflakene og de frysetørkede og ferske bringebærene på toppen av kremen.
Mandelflakene blir ekstra gode om de ristes litt i stekepannen så de blir gylne og sprø.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker