Sett stekeovnen på 175 °C varmluft.
Smelt smøret i en i en kjele eller i mikrobølgeovn og la det avkjøles.
Hakk sjokoladen og vend sjokoladen med en liten spiseskje av hvetemelet (dette forhindrer at sjokoladen havner i bunnen av browniesen).
Pisk egg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Sikt mel, kakao og salt i og vend deigen forsiktig sammen. Vend så i det avkjølte smøret og peppermynteekstrakten. Til slutt vendes hakket sjokolade og hasselnøttflak i deigen.
Ha deigen i en smurt langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir i bunn og fordel røren jevnt utover i formen. Stek brownien midt i ovnen i 22-25 minutter. La kaken avkjøles helt i formen.
Stikk ut runde biter av den kalde brownien med en rund utstikker (ø 4 cm).
Steketid: 22 - 25 Minutter
Ha innholdet av en pose Fløtebolleskum i en bolle på ca. 3 liter. Tilsett 1 dl kokende vann. Pisk med en håndmikser på laveste hastighet til pulveret er oppløst. Pisk deretter på høyeste hastighet i 5-6 minutter. Beveg håndmikseren konstant rundt i hele bollen mens det piskes energisk. Hvis marengsmassen kryper mye opp på vispene løftes håndmikseren opp til toppen av massen mens man fortsetter å piske.
Blandingen er klar når marengsmassen er avkjølt ned til romtemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Fløtebolleskum piskes i en kjøkkenmaskin med visp. Tilsett grønn konditorfarge og pisk til det er jevnt fordelt. Ha massen i en sprøytepose med en stjernetipp (ø 8 mm).
Sprøyt skum på hvert browniestykke, gjerne i etasjer, så det ligner juletrær. Dryss med sjokodekor om de ikke skal trekkes med sjokolade.
Vil du utfordre deg selv, så prøv gjerne å trekke kakene med et lag sjokolade:
Ha hakket mørk sjokolade og hakket kakaosmør i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Varm massen i 30 sekunder av gangen, og rør i massen mellom hver gang. Fortsett med dette til sjokoladen begynner å smelte. Deretter gis sjokoladen kun 10 sekunder av gangen, rør mellem hver gang. Sjokoladen skal ha en temperatur mellom 30-31 ºC.
Om det fortsatt er kakaosmør som ikke er smeltet kan sjokolademassen blendes med en stavmikser. Vær forsiktig, så det ikke dannes for mange luftbobler. Ha sjokoladen i et glass som er stort nok til at fløtebollene kan dyppes i det.
Dypp browniene med juletrærne i sjokoladen. Husk å dekke skummet helt ned til kanten, slik at alt skum er dekket. La sjokoladen renne litt av kaken før den vendes riktig vei.
Om du ikke har en rund utstikker kan du i stedet skjære brownien i biter på ca. 4 x 4 cm.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker