Sett stekeovnen på 200 °C over- og undervarme.
Bland alle de tørre ingrediensene til deigen i en bolle og tilsett olje og vann. Elt deigen i ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin til deigen er myk og smidig. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet da dette påvirker strukturen i bakverket.
La deigen hvile i bollen i 5-10 minutter. Dette gjør at deigen ikke trekker seg så mye sammen når den kjevles.
Mens deigen hviler blandes ost, hvitløk og persille i en bolle.
Legg bakepapir i bunn og opp på langsidene av en brødform (11 x 26 cm) . Smør endene i formen hvor det ikke er bakepapir med litt smør.
Kjevle ut deigen på et lett meldrysset bord til en firkant på ca. 40x40 cm. Flytt på deigen av og til og dryss med litt mel så den ikke klistrer seg til bordet.
Pensle deigen med oljen. Fordel fyllet utover hele deigen og dryss over med salt og pepper.
Del deigen i fire like brede strimler som stables oppå hverandre. Skjær så deigstabelen i seks like store biter. Sett brødformen på høykant og stable de seks bitene i formen. Fyll som ramler av drysses over. Pensle toppen av brødet med et sammenpisket egg.
Stek ostebrødet i ca. 40 minutter i nederste tredjedel av ovnen. La det avkjøles litt før servering.
Steketid: ca. 40 Minutter
Ostebrødet kan fryses i inntil 3 måneder.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød