Sett stekeovnen på 150 °C varmluft.
Smør 3 springformer (ø 15 cm) og ha bakepapir i bunn.
Smelt smør, vann og pulverkaffe i en kjele eller i mikrobølgeovn. Tilsett kakao og rør det godt sammen. Ta kjelen av varmen.
Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett smørblandingen og rør det hele sammen til en jevn masse. Tilsett yoghurt og rør røren sammen. Tilsett deretter egg og rør røren godt sammen til den har en jevn konsistens, vend til slutt inn den hakkede sjokoladen i røren.
Fordel røren i de tre smurte springformene (ø 15 cm) med bakepapir i bunn. Stek kakebunnene i 20-30 minutter. Kjenn med en bakepinne om de er ferdig stekt. Det skal ikke feste seg noe kakedeig på bakepinnen. La kakebunnene avkjøles helt.
Ta halvparten av kjeksen fra hverandre og skrap ut fyllet. Spar på fyllet, det skal brukes senere. Ha kjeksene uten fyll i en minihakker og blend de til de blir til fint støv. Sett de til side.
Blend resten av kjeksene grovt i minihakkeren, Sett de til side.
Ha innholdet av en pose Base for Buttercream i en bolle og tilsett fyllet som ble skrapet ut av halvparten av kjeksene og romtemperert smør. Pisk med en håndmikser i 4 minutter, til smørkremen er lys og luftig. Alternativt kan smørkremen piskes i en kjøkkenmaskin.
Ha halvparten av de fint pulveriserte kjeksene i smørkremen og rør det sammen. Spar resten av de pulveriserte kjeksene til kaken skal pyntes. Kjeksen gjør at smørkremen blir litt tørr, tilsett derfor litt melk og rør det sammen til smørkremen blir myk og kremete igjen. Del så smørkremen i to porsjoner. Rør de grovt hakkede kjeksene i den ene porsjonen, dette blir fyllet.
Legg en avkjølt kakebunn på et kakefat. Smør halvparten av smørkremen med de store kjeksbitene utover bunnen. Legg så på neste bunn og gjenta og legg på den siste kakebunnen.
Ta smørkremen med kjeksstøv og smør et tynt lag langs sidene og på toppen av kaken. Laget skal være veldig tynt, og det gjør ikke noe at man kan se kaken gjennom kremen. Sett kaken i kjøleskap i 20-30 minutter til smørkremen har satt seg. La resten av smørkremen stå i romtemperatur.
Smør opp kaken igjen med smørkrem, denne gangen skal smørkremen være helt dekkende. Bruk gjerne en kakeskrape til å gjøre sidene glatte.
Ha resten av smørkremen i en sprøytepose, klipp et lite hull (eller bruk en liten rund tipp) og sprøyt en bølgebord langs toppen av kaken. Hold sprøyteposen på skrå, sprøyt en topp, stopp å trykke og trekk sprøyteposen litt vekk, gjenta inntil det er en bølgebord rundt hele kaken.
Bruk hånden og ta de pulveriserte kjeksene som ble satt til side. Trykk de forsiktig inn nederst rundt hele kaken. Bruk så en skje og spre kjekssmuler på toppen av kaken, og ved hjelp av baksiden av skjeen spres de helt ut til bølgeborden.
Oppbevar kaken kjølig, den kan stå i romtemperatur før servering.
Pulverkaffe kan utelates, den gir ikke kaffesmak men forsterker kun sjokoladesmaken.
Kakebunnene kan med fordel bakes dagen før og oppbevares enkeltvis innpakket i plastfolie, eller flere dager før om man fryser de ned (la de tine natten over i kjøleskap).
Kaken er enklere å montere og smøre opp om bunnene er kjøleskapskalde.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker