Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme eller 160 °C varmluft.
Fordel 12 cupcakesformer i et cupcakesbrett av metall.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett vaniljeekstrakt, pisk deretter inn ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert. (Om deigen begynner å skille seg så tilsett en skje av hvetemelet, og pisk videre.) Vend inn mel og bakepulver og fordel deigen i de 12 cupcakesformene.
Sett brettet midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter. Test med en bakepinne om de er ferdige. La kakene avkjøles på en bakerist.
Ha posen med Base for Buttercream i en bolle, tilsett romtemperert smør og pisk med en håndmikser i 4 minutter, til smørkremen er luftig.
Fordel smørkremen likt i 5 boller. Start med å tilsette et par dråper rosa farge i en av skålene, rør rundt og tilsett eventuelt mer til ønsket farge er oppnådd. Farg de andre skålene med gul, oransje, grønn og blå konditorfarge.
Ha de fargede smørkremene i hver sin sprøytepose. Legg plastfolie på kjøkkenbenken og sprøyt en stripe av hver farge på plastfolien; start med rosa, så oransje, grønn, gul og til slutt blå. Stripene skal ligge inntil hverandre, men ikke være for tykke.
Rull plastfilmen med de fargede stripene sammen til en rull. Klipp av den ene enden av folien der smørkremen starter. Legg en stjernetipp ø 8 cm i en sprøytepose og ha hele rullen med smørkrem i.
Sprøyt ut en swirl med regnbuesmørkrem på hver av de avkjølte cupcakes.
OPPSKRIFTER
Muffins og cupcakes
Muffins og cupcakes
Muffins og cupcakes