Fordel et tynt og jevnt lag med smørkrem på kaken. Kjevle tre av pakkene med fondant slik at lokket er større enn kaken. Kna gjerne sukkerfondanten litt på forhånd slik at den blir mykere å jobbe med, og bruk melis så den ikke fester seg i underlaget.
Rull fondanten forsiktig på kjevlen og legg over kaken. Glatt ut kantene og skjær av overskytende fondant.
Farg hvit fondant grønn og kjevle den til en rektangel. Skjær ut en 1 cm bred stripe og fest den nederst rundt kaken med litt smørkrem. Spar en bit til blader.
Ta en bit hvit fondant og bland inn bakekakao. Rull ut til en gren og lim den på kaken med litt smørkrem. Spar en liten bit til å lage pupiller.
Farg hvit fondant i to sjatteringer rosa. Kjevle ut fondanten og skjær ut uglefigurer, se bilde for fasong. Lag også fire vinger. Fest uglefiguren på kaken med litt smørkrem og la vingene stikke ut fra figuren.
Rull små kuler av hvit fondant, press dem flate og lim på som øyne. Bruk litt mørkbrun fondant som pupiller. Farg en liten kule oransje, og lag en trekant til nebb som også festes med smørkrem.
Føttene lages av lysebrun fondant. Rull små kuler, trykk dem flate og fest til uglen og grenen. Fjær preges på uglen med en skarp kniv.
Bruk en utstikker til å lage blader, eller skjær dem ut for hånd. Fest dem til grenen med litt smørkrem.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker