Sett stekeovnen på 180 °C varmluft.
Smør 2 springformer Ø 20 cm og legg gjerne papir i bunn.
Rør sammen soyamelk og sitronsaft til det begynner å tykne, sett det så til side.
Bland mel, bakepulver, natron, kakaopulver og brunt farin i en bolle til det er godt blandet, og lav en grop i midten.
Bland eplemos og 1 ts bakepulver i en annen bolle. Tilsett epleblandingen, olje og vaniljeekstrakt i bollen med de tørre ingrediensene og rør sammen med en skje. Tilsett så blandingen med soyamelk og pisk røren med en håndmikser.
Ha røren i to smurte springformer (Ø 20 cm), gjerne med bakepapir i bunn. Stek kakebunnene i 35-40 minutter. Test med en bakepinne om de er ferdige, det skal ikke henge igjen noe kakebunn på pinnen.
La kakebunnene avkjøles i formene i 15 minutter og deretter avkjøles ferdig på en bakerist.
Skjær av toppen av begge kakebunnene så de blir flate.
Varm opp 2 dl av det piskbare veganske fløtealternativet i en liten kjele. Det er viktig at det ikke koker!
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Hell halvparten av det oppvarmede fløtealternativet over sjokoladen og rør kraftig. Når det meste av sjokoladen er smeltet, piskes resten av det varme fløtealternativet langsomt inn i blandingen.
De siste 2 dl av fløtealternativet piskes til krem. Vend halvparten av kremen sammen med sjokolademassen. Vend deretter forsiktig inn resten av kremen i sjokoladekremen. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med rund tip. Legg sprøyteposen i kjøleskap i ca. 40 minutter, så kremen kan sette seg.
Fordel halvparten av sjokoladekremen på den ene bunden og legg på den andre bunden. Fordel resten av sjokoladekremen på toppen og pynt med hakket mørk sjokolade.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker