Sett stekeovnen på 170 °C varmluft eller 190 °C over- og undervarme.
Pisk smør og sukker til det er mykt og kremet med en håndmikser. Tilsett vaniljeekstrakt og mel, og samle deigen med hendene inntil den er myk og henger sammen. Elt deretter deigen lett på et meldrysset bord.
Bruk en kjevle og kjevle ut deigen til ca. 1 cm tykkelse, dryss med litt mel om deigen klistrer seg til underlaget. Bruk to utstikkere (Ø 7 cm og Ø 2 cm) og stikk ut først med den største utstikkeren og så med den lille i hver sirkel. Deigen gir ca 10 småkaker, samle deigen og kjevle ut på nytt til alt er brukt opp.
Legg småkakene på en stekeplate dekket med bakepapir, la det være litt av stand mellom hver. Sett stekeplaten i kjøleskap i 30 minutter.
Stek de kalde småkakene midt i ovnen til de er gyldne, ca. 15 minutter. La de avkjøle på platen i 5 minutter før de legges på en bakerist for å bli helt avkjølte.
Ha innholdet i posen med "Base for Buttercream" i en bolle og tilsett mesteparten av vannet. La det være litt vann igjen slik at den ikke bli for tynn. Det er bedre at den er litt for tykk før konditorfargene tilsettes.
Fordel glasuren i tre boller og tilsett rosa, blå og gul konditorfarge til ønsket farge er nådd. Er glasurene fortsatt for tykke kan man tilsette litt vann for å få riktig konsistens.
Bruk en teskje til å fordele glasurene på småkakene slik at det blir noen av hver farge. Det gjør ingenting om glasuren flyter litt utover kanten, det gir bare ett glasert doughnut uttrykk. Dryss på med Rainbow mix mens glasuren fortsatt er fuktig og la glasuren sette seg.
Er det ikke plass til stekeplaten i kjøleskapet kan man legge bakepapir på ett brett eller lignende. Når de har stått i kjøleskapet og er klare for steking kan man forsiktig trekke bakepapiret over til stekebrettet.
Man kan velge de fargene man ønsker på glasuren, eventuelt også bruke glasuren uten å farge den.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies
Småkaker og cookies