Pisk sammen mykt smør (romtemperert) og sukker til det blir hvitt med en ballongvisp. Tilsett så ett og ett egg. Sikt mel, bakepulver og kakao i en bolle, og tilsett dette vekselsvis med melken. Alltid greit å avslutte med litt mel, da er det mindre sjanse for at røren skiller seg. Ha lav hastighet på mikseren. Ikke miks for lenge, bare til det er så vidt blandet sammen.
Smør 3 stk 20 cm store kakeformer godt og kle de med bakepapir. Stek kakebunnene nederst i ovnen på 175 grader i ca. 25 minutter. Stek gjerne flere bunner samtidig. For å sjekke om kakebunnene er ferdige kan man bruke en bakepinne i midten av kakene. Om det ikke er noe kake på pinnen er den ferdig. Kakebunnene avkjøles helt.
Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøle seg. Pisk sammen smør og melis til det blir hvitt (ca. 3-4 minutter). Ha i den avkjølte sjokoladen, 8 ss kaffe og eventuelt romdråper, og bland på lav hastighet til kremen er jevn.
Legg en kakebunn på et fat, og smør på litt av kremen. Fortsett slik med alle lagene. Dekk så hele kaken med krem og stryk det så rett og fint du klarer. Prøv å få en rett kant, dette kan kreve litt tålmodighet. Hold av litt krem til pynting på toppen.
Hell Rainbow Mix på fatet langs kanten av kaken. Bruk en bakepensel og dytt strøsselet litt oppover. Fortsett til du har en fin kant med strøssel rundt hele kaken. Sett kaken i fryseren eller i kjøleskap mens ganachen lages.
Hakk sjokoladen i små biter og ha det i en bolle. Varm opp fløten til rett under kokepunktet. Hell den over sjokoladen og tilsett glukosen. La det stå et par minutter før alt røres sammen til en jevn og blank ganache. Vær tålmodig, dette kan ta litt lenger tid enn man tror. Sett bollen i kjøleskapet i noen minutter til den tykner litt.
Ta kaken ut av fryseren/ kjøleskapet. Nå som den er kald er det lettere å få til pene dryppestriper. Dette fordi kulden hjelper til å stoppe ganachen fra å renne helt ned. Ha 1/4 del av ganachen i en sprøytepose. Klipp et lite hull og sprøyt forsiktig litt rundt kanten. Dette skal lage dryppene nedover kakesiden. Test forsiktig så du ser hvor mye som skal til for at det blir pent. Når du har kommet helt rundt kan du helle ganache i midten av kaken. Se litt an hvor mye som skal helles på så det ikke renner over. Stryk lett med en spatula eller lignende slik at overflaten blir jevn og pen.
Ha resten av sjokoladekremen i en sprøytepose med foreksempel 1B tipp, og sprøyt små topper rundt hele kaken. Sett så en sjokoladestjerne på hver topp.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker