Sett stekeovnen på 100 °C.
Hell eggehviter, sukker og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Sett bollen på en kjele med kokende vann og visp for hånd i fem minutter eller til sukkeret har løst seg opp.
Ta bollen av varmen, hell marengsen over i en ny bolle og pisk i ca. syv minutter til den er lett å forme. Bruk gjerne en mikser. Tilsett blå konditorfarge.
Legg bakepapir på to stekeplater og hell marengsen i en sprøytepose. Sprøyt ut fem bunner med en diameter på 15 cm. Blir det marengs til overs kan man lage noen minimarengser til dekorasjon.
Stek marengsen midt i stekeovnen i ca. 70 minutter, ta de ut og la de avkjøles.
Pisk fløten stiv og del bananene i tynne skiver. Monter kaken med å legge banan, blåbær og krem mellom lagene. Strø gjerne til strøssel mellom lagene også og dekorer toppen av kaken.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker