Ha innholdet av en pose Fløtebolleskum i en bolle på ca. 3 liter. Tilsett 1 dl kokende vann. Pisk med en håndmikser på laveste hastighet til pulveret er oppløst. Pisk deretter på høyeste hastighet i 5-6 minutter. Beveg håndmikseren konstant rundt i hele bollen mens det piskes energisk. Hvis marengsmassen kryper mye opp på vispene løftes håndmikseren opp til toppen av massen mens man fortsetter å piske.
Blandingen er klar når marengsmassen er avkjølt ned til romtemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Fløtebolleskum piskes i en kjøkkenmaskin med visp.
Ha massen i en sprøytepose med en rund tipp (ø 13 mm). Sprøyt topper av fløtebolleskum på hver kjeks.
Ha hakket mørk sjokolade og hakket kakaosmør i en bolle som tåler mikrobølgeovn. Varm massen i 30 sekunder av gangen, og rør i massen mellom hver gang. Fortsett med dette til sjokoladen begynner å smelte. Deretter gis sjokoladen kun 10 sekunder av gangen, rør mellem hver gang. Sjokoladen skal ha en temperatur mellom 30-31 ºC.
Om det fortsatt er kakaosmør som ikke er smeltet kan sjokolademassen blendes med en stavmikser. Vær forsiktig, så det ikke dannes for mange luftbobler. Ha sjokoladen i et glass som er akkurat stort nok til at kokosbollene kan dyppes i det.
Dypp kokosbollene i sjokoladen helt ned til kjeksen slik at alt skum er dekket. La sjokoladen dryppe lett av før de vendes og settes på bakepapir. Dryss med Mix strøssel eller annet strøssel etter ønske før sjokoladen stivner. Kokosbollene er klar til servering når sjokoladetrekket har stivnet.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker