Sett stekeovnen på 260 °C over- og undervarme. La en stekeplate stå i ovnen så den også varmes opp.
Bland alle de tørre ingrediensene til deigen i en bolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen i ca. 12 minutter i en kjøkkenmaskin til den er myk og smidig. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet da dette påvirker strukturen i bakverket. Det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin siden deigen skal eltes så lenge, men man kan også prøve en kombinasjon av en håndmikser med deigkrok og håndkraft.
Dekk bollen med plastfolie og la den hvile i 5-10 minutter. Hviletiden gjør at deigen ikke trekker seg sammen så mye når den kjevles ut. Lag fyllet mens deigen hviler.
Skjær pepperonien i terninger, ha de i en bolle og tilsett resten av ingrediensene til fyllet. Bland det godt sammen.
Del deigen i 8 deigemner og trill de til boller. Dekk bollene med plastfolie. Kjevle ut ett og ett deigemne av gangen på et meldrysset bord. Diameter ca. 15 cm. Legg 1/8 del av fyllet midt på deigen og løft to sider av deigen sammen mot hverandre over midten og brett kanten en gang slik at calzonen blir tett.
Fordel calzonene på to bakeark. Trekk det ene bakearket over på den varme stekeplaten og stek calzonene i nederste tredjedel av ovnen i 13-14 minutter.
La stekeplaten varmes opp igjen i ovnen før resten av calzonene stekes på samme måte.
Steketid: 13 - 14 Minutter
Calzonene holder seg i fryseren i inntil 3 måneder.
Fyllet kan varieres etter ønske, er det for eksempel rester igjen etter spagetti og kjøttsaus så bruk gjerne kjøttsausen som fyll.
OPPSKRIFTER
Boller og brød
Boller og brød
Boller og brød